Kategorier
Kulturkoll

Veckans utmaning: Dina hjältar och hjältinnor

carolina-top

Som jag skrev i inledningsinlägget för temat igår så finns hjältarna och hjältinnorna på så många ställen: i litteraturen, på film, i historien, på sportarenan, vid katastrofområden eller helt enkelt bara nära oss själva – på sjukhusen eller på försäkringskassans kontor, i grannhuset eller i sängen bredvid dig. Veckans utmaning handlar om vilka som är dina hjältar och hjältinnor:

  1. Berätta om en hjälte eller hjältinna du ser upp till.
  2. Vilken var din första hjälte eller hjältinna? Kan det ha varit Bamse? Eller din mormor? Eller ridläraren? Stålmannen? Eller fröken i första klass??? Berätta!

Svara direkt i kommentarerna eller lägg in en länk till ett eget blogginlägg. Självklart svarar man på twitter eller Instagram om man hellre vill det. Tagga gärna med #kulturkollo.

 

Bild: DC Hero Minifigs – Wave 6 av Julian Fong (CC BY SA 2.0)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

17 svar på ”Veckans utmaning: Dina hjältar och hjältinnor”

Hej! En väldans bra utmaning får jag säga. Den behövdes för att hitta det man är tacksam över och inte alltid tänker på, så tack.
Min hjälte är min åttaårige son, han är helt fenomenal – gott självförtroende, vågar säga ifrån när någon blir illa behandlad, hjälpsam, påhittig och lösningsinriktad och att han helt enkelt vågar vara sig själv. Min första hjälte är helt klart Pippi Långstrump.

Vad kul att du gillar utmaningen och har svarat! Och vilken fin hjälte din 8-åring är. Jag fick lite tårar i ögonen nu när jag läste att du har honom som din hjälte <3

Stängt för kommentering.