Kategorier
Kulturkoll

Alla dessa konflikter och kompromisser

Linda
Det är lätt att säga att livet handlar om att följa sitt hjärta, men alla vet att det kan skapa konflikter och att kompromisser ofta är nödvändiga. Den här veckan ska vi vrida och vända på konflikter och kompromisser i det lilla och det stora. De som påverkar få och de som förändrar livet för många.

Det går inte alltid att göra precis det som är bäst för en själv, kanske inte heller det som är det bästa för andra. Inte heller går det att undvika alla tänkbara konflikter. Faktum är att det kan skapa konflikter att försöka undvika desamma. Att hela tiden kompromissa för att inte göra någon arg kommer troligen att förminska inte bara dig, utan även andra. Det är klurigt det här med livet och att försöka leva det på bästa sätt. Att vara sann mot sig själv är svårt nog. Att försöka göra andra nöjda samtidigt torde vara en omöjligt uppgift.

Oändliga är de böcker, filmer och pjäser som på något sätt handlar om konflikter och kompromisser. De verkliga händelserna är också många. Jag tänker på alla som lever ett liv de inte egentligen vill leva, som kompromissar med sin egen personlighet så mycket att konflikterna må undvikas utåt, men definitivt inte på insidan. Jag tänker också på alla konflikter i världen, där en kompromiss eller två hade varit väldigt trevligt.

Konflikter och kompromisser är veckans tema på Kulturkollo. Låt oss se vad det kan innebära.

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.