Tisdagsutmaning: Generationer

helena-top

Denna vecka handlar det om generationer. Vad som förenar oss och vad som särskiljer oss. ”Det var bättre förr” är ett klichéartat uttryck – ”intresseklubben antecknar” svarar den ironiska generationen då. För nog är det så att ”alla” vuxengenerationer ser tillbaka och säger just ”det var bättre förr”. Jag är dock tveksam, men det är en annan historia.

Veckans utmaning har lite olika alternativ beroende på vilken fråga som väcker mest nyfikenhet hos dig (eller varför inte svara på båda?!):

– Berätta om en bok, film, musik och/eller TV-serie som definierar din generation, d.v.s. en bok, film, musik och/eller TV-serie som påverkat din generation fundamentalt (stort ord p.g.a. dramatiken, men du kanske kan komma på något som påverkade, i alla fall lite).

– Berätta om en bok, film, musik och/eller TV-serie som skildrar din generation på ett slående sätt, d.v.s. en bok, film, musik och/eller TV-serie som på ett trovärdigt sätt berättar historien om din generation.

Hur var vi? Hur är vi? Vad formar oss? Och vad speglar oss? Kan vår generation definieras utifrån musiksmak? Vad särskiljer min tonårstid kulturellt sätt från din? Välj själv om du berättar om din generation ur ett tillbakablickande perspektiv eller om du vill berätta om hur den ser ut idag. Svara på utmaningen i kommentarsfälten nedan, eller på egen blogg (och länka nedan så vi hittar vad du har skrivit). Uppmana och utmana varandra!

Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Visa alla inlägg av Fanny →

22 tankar på “Tisdagsutmaning: Generationer

  1. Tack för ditt bidrag! Hade jag varit född femton år senare hade sannolikt också jag slukat Harry Potter-böckerna.

  1. Vilka minnen som du satte fart på! Killinggänget självklart! Pulp fiction och Nirvana. Tack för ditt bidrag!

   1. Åh, minns den nyårsafton då jag hoppade upp och ner till Smells like teen spirit.

  1. Ja, den sätter igång oanade svallvågor i minnet. 😉
   Jack och Beatles – fina exempel!

   1. Ja det snurrar igång rejält. Jag brukar säga att jag absolut inte är nostalgisk, men just nu är det svårt att förneka. 🙂

  1. Kortis är välkomna! Bra låt – och talande val för en fjortonåring som får åka själv på språkresa antar jag. 🙂

  1. Det var ett intressant val av generationsroman – jag minns också så väl hur vi skrämdes av det kalla kriget och hur vi – på håll – bevittnade stora historiska händelser i.o.m. järnridåns fall. Tack för ditt bidrag!

  1. Tack för ditt inlägg och jag håller med – Killinggängets humor definierar definitivt en generation.

Kommentarer är stängda.