Kategorier
Kulturkoll

Skoldags!

carolina-top

Det är sista augustiveckan, och för väldigt många betyder det att skolan precis har dragit igång. Så det finns väl knappast något mer passande tema nu än just skola och skoldags, eller hur?

Faktiskt är det så att mer än hälften av oss kulturkollare jobbar inom skolan, så för oss är skolstarten något stort, viktigt, stressigt men väldigt roligt. Det känns lite som en slags nyårsafton, med löften och nytänk och tusen möjligheter. Själv har jag precis börjat ett nytt skolbibliotekariejobb där jag just nu försöker presentera mig för så många lärare som möjligt, yrka på bokpratanden och samarbete medan de nickar, försöker låta positiva men mest sliter sitt hår över det nya schemat. Skolan är en rätt hektisk plats att vistas på i slutet av augusti. Men lugnet, arbetsron och lunken brukar sänka sig sisådär om någon månad…

Helt förutom det att det är skolstartstid så är det så att skolor, och då särskilt internatskolor, var ett av de teman som ni läsare önskade då när vi frågade er i våras. Och visst ska det skrivas om internatskolor i veckan som kommer! Men också om andra skolskildringar, och om skolliv, om lärare, och så förstås det här med att lära sig saker. Läsning i synnerhet.

Kulturkollo går till skolan. Du följer väl med?

 

Bild: apple av jarmoluk

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.