Alfons lekar och bästa bus

linje-ulrica

Böckerna om Alfons Åberg fyllde 45 år 2017 och han är still going strong. Födelsedagen firades med utgivning av några helt nya Alfons-sagoböcker och en del aktivitetsböcker. Och nu, precis lagom till “vabruari” kommer ytterligare två nya aktivitetsböcker inspirerade av Gunilla Bergströms klassiska barnbokskaraktär. Dels en bok om färg och form och så den här boken som heter Alfons lekar och bästa bus. Den innehåller förslag på tio inomhuslekar och bus som passar bra att ta till när det börjat bli långsamt hemma i sjukstuga. Här finns klassiska pyssel som garnbollar och trolldeg, men också tips på hur man till exempel kan fixa en linebanebrevlåda och göra skuggfigurer – en lek som man ju till och med kan göra i sängen om man är för krasslig för att vara uppe.

Jag fick den här precis boken när jag var på väg ut genom dörren för att åka iväg på en läshelg och ägna mig åt lite “vård av bokbloggare” så jag har inte hunnit testa den tillsammans med mina barn. Men jag kan se att här kommer att finnas fler saker som kommer att gå hem hos dem – inte minst busen! Här finns ett klipp som visar ett lyckat test av “osthyvelbuset”.

Alfons har också en hemsida där små sjuklingar kan hitta massor av skoj att upptäcka.

 

 

[box style=”rounded” border=”full”]Titel: Alfons lekar och bästa bus
Författare: Efter Gunilla Bergströms bokfigur
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2018[/box]