Kategorier
Kulturkoll

Tips på norskt julmys: Home for Christmas

linje-ulrica

Mitt i alla decenniumåterblickar och nostalgiska listor så väljer jag att göra ett litet ”just nu mitt i uppladdningen för julen”-inlägg och tipsa om en väldigt rolig, varm och lite fräck serie som jag hittade av en slump på Netflix. Gör inte misstaget som jag att tro att den var engelsk utan byt raskt till det norska orinalspråket och kryp sedan upp i soffan och mys. Det är bara sex avsnitt så det är inget stort åtagande.

Berättelse om sjuksköterskan Johanne som ljuger om att hon ska ta med sig en pojkvän till julmiddagen, en pojkvän som alltså inte finns, och det som händer när hon på olika sätt försöker hitta någon som hon ta med sig hem innehåller både humor, charm och lite svärta. Ida Elise Broch spelar huvudrollen och i biroller finns t.ex.  Felix Sandman som svensk ”fuckboy” (om du sett SKAM så vet du) och Ghita Nørby som kedjerökande KOL-patient och hon är som alltid strålande bra. Ett extra plus för den mysiga norska vintermiljön och Johannes lägenhetskompis härliga Bergen-norska.

Det här var i alla fall precis vad jag behövde just nu. Hoppas du också gillar!

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

2 svar på ”Tips på norskt julmys: Home for Christmas”

Började se den igår och den verkar superfin! Märkligt dock att standardtalet är engelska. Undrade varför talet synkades så dåligt, innan jag insåg att det var norska jag skulle välja.

Stängt för kommentering.