Veckoutmaning: Verkligheten vs overkligheten

helena-top

Denna vecka förhåller vi oss till det verkliga eller det overkliga. Till det vi känner igen oss i eller inte. Om vi föredrar att befinna oss i verkligheten eller i overkligheten. Eller i både och.

Veckans utmaning är kort och gott:

Vad föredrar du inom litteratur, film, poesi, konst – helt enkelt inom all kultur, verkligheten eller overkligheten? Varför föredrar du det ena eller det andra? Eller vill du befinna dig i båda? Ge gärna också tips till oss andra. 

Svara på din egen blogg, i kommentarerna, på Facebook eller Instagram. Glöm inte att tagga oss eller på något sätt tala om var vi kan hitta ditt svar.

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 14 mars, 2017

Kategori: Kulturkoll

Visningar: 1718

Taggar: ,

17 Responses to Veckoutmaning: Verkligheten vs overkligheten

  • Fanny skriver:

   Jag har också fastnat för Jessica Jones, Daredevil m.fl. vilket jag inte hade gjort för tio-femton år sedan.

  • Fanny skriver:

   ”Idag erkänner jag ändå att jag älskar overkligheten, men då den känns så pass inramad att jag kan gå med på premisserna för att denna overklighet ska kännas verklig inom främst litteratur och film. Jag kan till och med erkänna att jag allt oftare föredrar overkligheten framför verkligheten och att det är något förföriskt med overkligheten när den fungerar. Vi var, och är, ämnade varandra! ” Väl formulerat! Vi tänker så likt. 🙂

  • Fanny skriver:

   Intressant! Ja den latinamerikanska litteraturen är bra exempel här. Nu när du påminner mig så kom jag på att jag läste Hundra år av ensamhet under min s.k. ”prettotid” och gillade den mycket. Trots sina magiska inslag 🙂

  • Fanny skriver:

   Intressanta tips! Tyvärr har jag aldrig fastnat för Murakami (men säg det inte till nån). 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *