Veckoutmaning: Vad vårdar du?

linje-ulrica

Vi har kallat veckans tema för VAB, den traditionella förkortningen för vård av barn – något som är mycket vanligt just nu när vi börjar närma oss februari. Det är inte för inte som månaden fått öknamnet ”vabruari”. Självklart är det inte roligt att barnen blir sjuka (och det är för all del inte heller kul att bli sjuk själv – en vanlig följdeffekt av vab), men när det där mest akut sjuka har ebbat av och man själv har insett att det inte är något idé att ha panik över sakerna man missar på jobbet, så kan det vara ganska skönt att krypa upp i soffan och läsa eller kolla på massor av film tillsammans.

Kanske finns det anledning att ägna lite tid i februari åt att vårda lite olika saker, inte bara sina sjuka barn. Själv borde jag ägna mig åt ”vård av blogg” då min egen bokblogg behöver lite kärlek. Vi håller också på att ägna oss åt ”vård av badrum” som man lite välvilligt skulle kunna kalla det renoveringskaos som råder här hemma just nu. I helgen tillbringade jag en trevlig stund tillsammans med en god vän som jag inte träffat på länge – det kanske man kan kalla ”vård av bästis”?

Ni förstår säkert vad detta leder till. Jo, veckoutmaningen, som denna vecka lyder:

Vad vårdar du i februari?

Berätta för oss vad du ska vårda, vad du borde vårda eller vad du skulle vilja vårda. Självklart blir det extra guldstjärna för fyndiga varianter av förkortningen VAB (”vård av b …?”)

Svara på din egen blogg, i kommentarerna, på Facebook eller Instagram. Glöm inte att tagga oss eller på något sätt tala om var vi kan hitta ditt svar.

Bild: pexels.com

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →

14 tankar på “Veckoutmaning: Vad vårdar du?

    1. ”Vård av bokläsning” låter ju på många sätt bättre och mindre stökigt än ”vård av bygge”. Blir inspirerad av dig att pigga upp bloggen.

    1. Ja, det var onekligen många saker att vårda – vård av bättre hälft, bror, barn, blogg och bokläsning. Men klokt att också planera in lite tid för vårda dig själv dvs. vård av bokbloggare 🙂

      1. Kunde inte kommentera hos dig, men läsa gick bra.
        Rolig träningsutmaning – blir inspirerad! Och vård av bästa familjen är väl värt att prioritera.

Kommentarer är stängda.