Anna Hirvi Sigurdsson och bokmässan

Anna Hirvi Sigurdsson är redaktör på Piratförlaget. Henne – liksom många av förlagets författare – träffar du i monter B 05:42 på bokmässan.

Vad betyder bokmässan för dig?
Intensitet, glädje och ont i fötterna. Trots att trängseln på mässgolvet emellanåt är stor hålls humöret på topp, alla är där för att de älskar böcker och det är en härlig känsla.

14950447788_4ae18b31edVilket är ditt bästa minne från bokmässan?
Ett oförglömligt minne jag har är från det året Piratförlaget fyllde tio år och man såg våra guldpåsar bäras av var och varannan besökare. Det var en mäktig känsla. Kanske får vi uppleva något liknande i år när förlaget fyller femton? Jag kan avslöja att årets påsar är supersnygga…

Hinner du lyssna på författare och delta på seminarier? Har du i så fall spanat in något särskilt framträdande i år?
Eftersom jag ansvarar för signeringarna i Piratförlagets monter och har fullt sjå med att hålla ordning på signeringskön hinner jag knappt se något annat än just montern. Vid några tillfällen har jag följt med någon av våra författare till deras framträdanden och det har varit jätteintressant att få se den delen av mässan.

Vad får man inte missa på bokmässan?
Det finns alltid många seminarier som låter intressanta, men det händer även spännande saker i montrarna så stanna till och lyssna på samtalen även där.

Har du några tips till en förstagångsbesökare?
Ta på dig de bekvämaste skor du äger, ladda med mycket tålamod så att du klarar köerna – sedan är det bara att njuta av allt mässan har att erbjuda.

 

Foto: Piratförlaget

Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av nio bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

Visa alla inlägg av Kulturkollo →