Grattis till Barfotadrottningen

Så kul det var att se alla tävlandes engagemang i vår sista adventsutlottning. Rim och dikter som genererade massor av stilpoäng. Trots det så valde slumpen (det vill säga dottern som valde ett valfritt nummer efter det att jag delade ut rättvist antal lotter till alla tävlande) att vinnare till Barfotadrottningen är en tävlande som inte rimmade. Så kan det bli. Helena på Ugglan och boken är den lyckliga vinnaren. Skicka din adress till anna at kulturkollo så ska jag se till att boken hamnar på brevlådan så snart som det bara går. Grattis till en härligt tjock historisk roman som varar långt in på det nya året!

Man hallå, poeten Daniel Hjalmarsson, din dikt förtjänar ett da capo. Guldstjärna!

”Betänk
Oh, du min danserska från Sevilla!
Bestänk
över mig ditt regn av barfota vilja!
Jag:
frusen, modlös.
Du:
Mjuk, varm, trolös.
Ett rött sidenskynke över vit snö ditt hjärta är…
Utan dig: en promenad över tunn skare som ej mig bär…
Att i mellandagarna ord från dig få finna;
Vore som en smekfull kyss, oh du min härskarinna!”

Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av nio bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

Visa alla inlägg av Kulturkollo →

2 tankar på “Grattis till Barfotadrottningen

  1. Jag tackar det ödmjukaste för de snälla orden och för guldstjärnan… Och önskar er på Kulturkollo och alla läsare en fridfull jul!

    Daniel

Kommentarer är stängda.