Kategorier
Kulturkoll

22. Lugnet före stormen …

Linda
… eller är det kanske tvärtom?

Förr absolut avskydde jag julen med alla måsten och allt socialt tvång. För varje år har julen dock blivit en lugn period efter en stresig jobbperiod. Jag antar att julstress är relativt. Nu handlar det också om att vi minimerat julen. Få julklappar inhandlas, de flesta på internet, vi skippar julkorten och julmat hemma struntar vi också i. Inte heller bakar vi och i år har vi inte ens gjort julgodis. Det blir jul ändå.

I år blir julen definitivt ingen storm, utan snarare lugnet före stormen. Flyttstormen. Därför planerar jag att njuta lite extra av de lediga dagarna med familjen och tänka så lite jag bara kan på de måsten som lurar runt hörnet. Min Kindle är laddad med diverse lättsamma böcker och jag är redo att smyga mig till så mycket lästid jag bara kan. Däremellan ska jag äta gott och inte alls ha dåligt samvete för det.

Det är mitt recept för en stressfri jul enligt devisen “man måste ingenting”. Jag hoppas att det funkar, trots att jag vet att det är en sanning med modifikation.

Eller förresten. Visst finns det måsten. Måsteläsning. I jul tänker jag till exempel återse Leo Junker och Casim. Jag planerar också att stifta bekantskap med Cadence Sinclair Eastman och doktor Nasser.

Vad läser du i jul?Nr_22

BIld av monicore från Pixabay

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.