Peter May boktipsar

Foto: maypeter.com

Peter May är i Sverige mest omtalad för sin trilogi som utspelar sig på ön Lewis utanför Skottlands kust. Böckerna är fantastisk läsning som börjar med Svarthuset, fortsätter med Lewismannen och sista delen, The Chessmen, kommer på svenska i höst. Peter May har en förmåga att beskriva de karga miljöerna och människorna som bor på ön på ett sätt som fullkomligt suger in läsaren i berättelserna. Polisarbetet och mordgåtorna kommer i andra hand, trots det är böckerna mycket spännande. Hans boktips till kulturkollos läsare kommer här:


IMG_0209

Peter  May har en fullmatad hemsida – där kan man läsa mer om både honom och hans böcker.

5 comments
    1. Alltså, nu blev jag lite kall. Jag trodde mig ha läst det men hittar inget hos Modernista. Jag får helt enkelt dubbelkolla.

      1. Modernista meddelar att den kommer i höst på svenska. Ursäkta att jag hade missuppfattat.

Comments are closed.