Kategorier
Romankoll

Vem där? Gissa deckarförfattaren och vinn en bok!

anna-top

Visst behöver vi utmana oss lite såhär på söndagsmorgonen? Jag kör helt enkelt en liten variant på På Spårets ”Vem där?”.  Jag presenterar ledtrådar på tre olika nivåer (nu, kl 11, och kl 13) och ni gissar vilken deckarförfattare som kommer att dyka upp i inlägget klockan 15. Gissar gör man genom att maila svaret till mig på anna at kulturkollo.se och först rätt svar vinner en bok av den aktuella författaren. Lätt som en plätt. Häng med. Veeeeem där?

Hen har en bakgrund som journalist och har skrivit 9 kriminalromaner som översatts till sammanlagt 27 olika språk. Den här författaren började skriva som 14-åring och blev så sågad av sina syskon att hen avstod att pröva att skriva skönlitterärt igen ända tills hen var i trettioårsåldern. Hen började då skriva noveller och hen tycker att alla författare borde pröva det koncentrerade formatet. För att följa hen i de litterära spåren behöver man packa kappsäcken och vara beredd på annorlunda miljöer som i allra högsta grad påverkar hens texter. Vackra landskap, brutalt våld och gediget polisarbete – typ så. Vem där?

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

2 svar på ”Vem där? Gissa deckarförfattaren och vinn en bok!”

Kolla Svenska DeCkarbiblioteket och Lilla deckarbiblioteket med Krimlabb , som båda finns i Eskilstuna stadsbibliotek. Det ena är ett studie- och forskningsbibliotek, det andra öppet för alla yngre läsare som gillar blod, mod och ord. Bibliotek.eskilstuna.se
N

Karin, Jag tog bort ditt svar från kommentaren här men har noterat det. Tack för dina tips. /Anna

Stängt för kommentering.