Kategorier
Kulturkoll Lyrikkoll

Häng med på bokryggspoesi!

helena-top
Någon kanske tycker att lyrik är svårtillgänglig, pretentiös och komplicerad. Någon annan kanske kan stå i timmar och pussla samman kylskåpspoesi. Någon tredje är något av en expert på sapfisk vers. Någon är kanske som jag – såld på Pär Lagerkvist, Karin Boye och är bekant med Edith Södergrans verk, men har noll koll på lyrik från mitten av förra seklet och framåt. Denna vecka ska vi dock förena alla “någon” för att grotta ner oss i temat “Lyrik och längtan”.

Detta är en uppmaning till alla “någon”, att delta i en stafett som kommer äga rum på lördag (14 februari). Vi ska tillsammans skapa massor av bokryggspoesi! Detta är en totalt opretentiös stafett, så räds icke att delta. Du hänger väl på?!

Instruktionerna är enkla: om du har en blogg så anmäl dig genom att mejla mig på fanny@kulturkollo.se senast den onsdagen den 11/2. Du kommer innan lördag få ett mejl med en tid då du ska publicera/tidsinställa ditt bidrag.

“Hur gör man bokryggspoesi?”, tänker kanske du. Jo, man staplar helt enkelt valfritt antal böcker på hög och bildar genom titlarna poesi. Det kan vara hur spontant eller genomtänkt som helst. Du väljer själv. Avslutningsvis tar du ett foto på ditt fantastiska alster och publicerar denna på din blogg den tid du fått till dig i mitt mejl. Anna lånade så snällt ut en bild på sitt tidigare alster så ni kan se ett exempel på hur det kan se ut. Du kan också finna inspiration på Instagram där t.ex. Boktitelpoesi skapar lyrik med hjälp av tre bokryggar.

Temat på bokryggspoesin är helt valfritt, men för den som har svårt med allt för stor konstnärlig frihet och behöver ett tips kan vi berätta att det är Alla hjärtans dag just på lördag. Men du kan också skriva om tanter. Eller om isbjörnar. Eller, eller om längtan. Ja, du fattar.

“Om jag inte har en blogg då?”, tänker kanske du också. Jo, då kan du använda Instagram och pinga oss (@kulturkollo) och lägg till (den “korta” och kärnfulla) hashtaggen #bokryggspoesimedkulturkollo Du får dock inte en publiceringstid, utan kan lägga upp hela dagen.

Du hänger väl på ?!

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

18 svar på ”Häng med på bokryggspoesi!”

Härligt – det här blir skoj! Sprid nu ordet så att hela cyberrymden blir fylld av poesi på lördag!

Stängt för kommentering.