VAB

linje-ulrica

Då har vi snart klarat oss igenom den långa, grå, kalla, fattiga januari. Skönt!

Men vad står näst på tur? Jo, vi håller andan lite och laddar för att ta oss igenom februari a.k.a vabruari.
Japp – det är säsong för influensa, magsjuka och så lite vanlig hederlig snuva. Jag läste någonstans att februari är den månad då flest föräldrar är hemma för vård av barn (VAB), och att det har varit så de senaste 18 åren. De där snoriga små liven man stannar hemma för att ta hand om har ju också en tendens att dela med sig av sina baciller och innan man hinner säga ”prosit” så ligger man själv där omgiven av ett hav av pappersnäsdukar.

För rättvisans skull är det inte endast de som ha barn få allt roligt. Nej, många är vi som helst skulle vilja klä in oss helt i plast för att slippa löpa gatlopp mellan hostande människor i kollektivtrafiken och ducka för nysande kollegor i kontorslandskapet. Och många är vi som nästan oundvikligen får ägna oss åt vård av bihåleinflammation eller något i den stilen i just februari.

Men vänta nu, det där låter ju ganska trist. Oroa er inte. Kulturkollo finns här för att uppmuntra er, hålla er sällskap och tipsa om förströelse. Och kanske till och med presentera en och annan alternativ tolkning av vad VAB kan vara.

Välkommen till en ny temavecka!

Bild: Vabruari av Lattefarsan/Flickr/Creative Commons

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →

2 tankar på “VAB

Kommentarer är stängda.