Kategorier
Kulturkoll

TGIF! – Dags för fri tid!

Lotta

Visste ni att de flesta fallen av hjärtdöd inträffar på måndagar? Och att det då skulle vara ett tecken på stress och ångest inför arbetsveckan? Men kan det inte lika gärna vara stress och ångest efter ännu en galen helg där personen ifråga glömt bort att vila ut?

Jag tycker det är lite synd att jobbet får så mycket skit. Stackars jobbet. För det är ju sällan jobbets fel. Det kanske är chefernas eller ledningens eller kollegornas eller kundernas fel, men inte själva jobbet i sig. Det är ju som att skylla på bilarna när folk kör ihjäl sig.

Det är klart att jobb ska vara lite jobbigt. Annars skulle det ju inte heta jobb. Men något som folk i allmänhet har svårt att förstå är att fritid ska vara just fri tid. Inte planerade helger och kvällar med aktiviteter & träningar & skjutsa barn & fixa ditt & fixa datt & hämta barn & passa tider. Låt kalendern vara tom, ligg på soffan och ta dagen som den kommer. Sluta stressa runt när ni är lediga. Fritid ska inte ha en massa måsten.

Och med det önskar jag er alla en fin fredag, lat lördag och slapp söndag! Och om du hör till den skara som jobbar helg så hoppas jag att du hinner pilla in lite fri tid mellan arbetspassen.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.