Kategorier
Kulturkoll

Mot den gröna ön!

Man kan tycka och tro att vi här på kollot fick nog av grönt förra veckan, men nejdå! Nu är det dags för ett tema om det som ibland kallas den gröna ön. Jag har i många år drömt om att få besöka den keltiska regniga ön där dimmorna rullar in över kullarna, ön där historia och nutid samsas, folkmusik spelas, sagor och sägner berättas och där det finns får i överflöd. Men det har liksom aldrig blivit av, nu är det dags. Häng med, vi reser till Irland! (Ni hör att jag har en något romantisk bild av ön … svält och massemigration, konflikter mellan katoliker och protestanter, finanskriser och annat tjafs glömmer vi just nu).

En extrabonus den här veckan är att det finns möjlighet att hänga med på Kulturkollo läser – vår bokcirkel på nätet. Som av en händelse (hm, hm) så är det den nordirländska författaren Maggie O’Farrells roman Sommaren utan regn som är veckans samtalsämne. Hoppa med, diskutera med oss!

PS. Som av en händelse så kommer det också att vara ett irländskt tema på Bokmässan i höst. Läs mer om Röster från Irland. 

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

4 svar på ”Mot den gröna ön!”

Alldeles korrekt. Jag har sedvanligt dålig koll på Eurovision och mitt intresse slutade någonstans vid Johnny Logan. Lotta är den som har koll på festivalerna i kollot!

Stängt för kommentering.