Kategorier
Kulturkoll

Inspirerad kultur!

helena-top
Ingen människa är en ö. Vi behöver intryck för att utvecklas. Ja, ni vet hur det är.

Men också kulturen behöver inspiration och intryck. Få kulturella uttryck föds ur intet. Inspirationen hämtas ofta från andra kulturella fenomen, från naturen, verkligheten och drömmar. Det ska vi utforska här på Kulturkollo i veckan. Vi ska prata om inspirerad kultur och borra oss djupt in i själva inspirationen.

Och vi kommer förstås variera oss, det blir filmatiseringar, samtal om vådan av att skriva om verkliga städer och så blir det, redan i eftermiddag, lite avrättningskultur… Häng med!

Foto: Tourist on Saint Istvan Basilika in Budapest

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.