Kategorier
Sakprosakoll

Vinn Astrid Lindgrens krigsdagböcker!

1 september 1939
O! I dag började kriget. Ingen ville tro det.
I går eftermiddag satt Elsa Gullander och jag i Vasaparken och barnen sprang och lekte runt omkring oss och vi skällde i all gemytlighet på Hitler och kom överens om att det nog inte skulle bli krig – och idag
!Tyskarna har bombarderat flera polska städer tidigt i morse och tränger in i Polen på alla håll. Jag har i det längsta undvikit all hamstring men idag har jag köpt lite cacao, lite té, lite såpa och en del annat.
En beklämning som är fruktansvärd ligger över allt och alla. Radion meddelar nyheter med jämna mellanrum hela dan. Många värnpliktiga inkallas. Förbud mot privat bilkörning har utfärdats. Gud hjälpe vår arma av vanvett slagna planet!

/Astrid Lindgren

I dagarna kommer Astrid Lindgrens Krigsdagböcker 1939 – 1945 ut. Salikon förlag skriver:

“Under hela kriget skriver Astrid Lindgren dagbok där hon berättar om vardagen i Stockholm, om det som händer i världen och om Sveriges agerande under kriget. Astrid Lindgrens krigsdagböcker är en mycket personlig skildring av hur dramatiska världshändelser påverkar oss alla.”

Vi på kulturkollo är mycket glada att kunna lotta ut ett exemplar av den här unika dokumentationen över livet i Stockholm under krigsåren. För att ha chans att vinna så kommenterar du här i inlägget. Senast onsdagen den 13 maj kl 18 ska du ha visat intresse. Välkommen att delta!

Tack till Salikon förlag som skänkte boken.

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

50 svar på ”Vinn Astrid Lindgrens krigsdagböcker!”

Jag visar absolut intresse! Jag tycker både Astrid Lindgren och 2:a världskriget är intressanta att betrakta och vad kan väl vara intressantare än dessa båda kombinerade!

Hejsan !

Vad intressant att få läsa om världskriget ur Astrid Lindgrens perspektiv. En bok jag verkligen finner intressant och vill läsa / Vänligen Marie

Den här boken vill jag att både mina barn och jag själv ska läsa! Jag visste ärligt talat inte ens att hon skrivit dem, men oh vad glad jag blir av tanken på att få läsa ännu mer av underbara Astrid!

Hon brukar ju vara en skarp observatör så det kan bli mycket intressant att läsa !

Jag vill gärna vinna Astrids krigsdagböcker. Lyssnar nu på den på Storytel och slås av hur mycket av händelser, åsikter och tankar som går igen idag. Att få spara dem i bokform vore värdefullt.

Vill jag gärna läsa, det verkar väldigt intressant och spännande! Hoppas på vinst!

Åh, bläddrade längtansfullt i den häromdagen! Skulle jättegärna vinna ett exemplar!

Jag ställer mig i raden bland alla som vill vinna och hoppas på tur.

Den här har jag varit väldigt nyfiken på sedan jag först hörde talas om den. Jag tror att Astrid Lindgren kommer ha en särskild blick för att skildra krigsåren. Med andra ord: jajag är gärna med och hoppas på tur!

Denna bok finns med på min önskelista, och jag skulle väldigt gärna vilja vinna den.
Mycket intressant – dessutom gillar jag Astrid Lindgren och hennes sätt att skriva.
Aktuell läsning även idag!

Fantastiskt roligt att så många vill vara med och vinna. Jag har boken här hemma hos mig och jag är väldigt sugen på att bläddra bara lite i den. Tävlingen är öppen en hel vecka till så tipsa gärna era vänner också! (Eller förresten gör inte det då minskar ju chanserna … ) Vinnaren meddelas den 14 maj.

Den boken vore väldigt intressant att läsa – så självklart skulle jag vilja vinna den!

Jag skulle gärna vilja ha chansen att vinna en bok med Astrids kloka ord om krigsåren!

Hej, det är mycket intressant bok jag tror. Jag läser många böcker av Astrid Lindgren med mina barn (på ryska) och vi läser böcker om krigstid i Sverige okcså (av Annika Thor). Det vore jätte bra om jag vinner och om ni kunna skicka boken till Moskva. Jag skriver artiklar om skandinaviska litteratur och jag vill gärna skriva om den här boken.

Vem vill inte vinna det här? Klart som 17 att jag också vill försöka vinna. 🙂

Den här boken läser jag mer än gärna <3 Tävlaroch delar-hoppas massor !

Hej!
Är gärna med.

Denna bok verkar vara mer än intressant. Så den vill jag gärna
vinna.

Mvh Julianna Fredriksson

hej
jag såg på svt play serien om astrid så spännande
så hoppas på tur
mvh Titti

Hej!
Denna bok skulle jag jättegärna vilja äga, tror den är intressant!
Fina Astrid Lindgren.

Välkomna alla till utlottningen. Nu stänger jag butiken här och vem som vunnit meddelas på bloggen imorgon kväll. Ha en skön långhelg alla kulturkollare!

Stängt för kommentering.