Kategorier
Kulturkoll

Nu åker vi till Kanada!

carolina-top

Nu reser vi över Atlanten! Hela den här veckan ska vi på Kulturkollo ägna åt Kanada. Och det är då jag som sitter vid spakarna under resans gång. Är det bra, det? Kan jag något om Kanada?

Nej! Det är det som är grejen – jag kan nästan ingenting om Kanada! Jag vet att det ligger norr om USA. Att det där talas både engelska och franska. Att där finns mycket skog. Att jag vill åka dit.

Och så vet jag att övre delen av skallen sitter lös på alla kanadensare så att det ser jätteroligt ut när de pratar.

CanadaSouthPark

De har en röd och vit flagga med ett löv på. Det där lövet sitter på tröjorna på ishockeylaget som de också har. Sverige slog Kanada i ishockey i OS-finalen 1994. Då gjorde Peter Forsberg mål så bra att han hamnade på ett frimärke. Fast det handlar ju mer om Sverige än om Kanada, va?

Ni hör. Det jag kan om Kanada ryms alltså bokstavligen på ett frimärke. Därför kommer detta att bli en fantastisk vecka för mig eftersom jag kommer att lära mig sååååå mycket mer om Kanada, och framförallt om Kanadas kultur. Ni hänger väl med?

(Va? Vadå ”det där med deras huvuden är bara fejk och något South Park har hittat på”?? Är det inte sant??)

 

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

8 svar på ”Nu åker vi till Kanada!”

Det är precis sånt där jag älskar att få reda på 🙂

Ja, nu har jag fått veta det om Elizabeth II. Det blir nog mer kunskap…

Stängt för kommentering.