Kategorier
Kulturkoll

Minns ni Degrassi high?

helena-top

Frågan i rubriken är inte bara för syns skull ska ni snart bli varse.

När temat Kanada spikades och jag satte mig för att fundera över vad jag känner till om Kanada, bortom Munro och Atwood, så glimtade minnet av Degrassi high till – vi kan omöjligt ha en Kanada-vecka utan att skriva något om Degrassi high, eller hur!?!

Degrassi high är en sån där tv-serie som fyller mig med värme när jag tänker på den. Jag tyckte så mycket om den. Men det märkliga är att jag mest bara minns den känslan. Av handlingen minns jag ett avsnitt där de skulle ta hand om ägg, ett där någon begick självmord på en skoltoalett, en tjej fick barn tidigt och en av skådespelarna hette Stefan. Och någon hade hatt. Det är det jag minns av denna min barndoms/ungdoms favoritserier. Och när jag tog upp det med mina Kulturkollokompisar var det lika för dem, vissa karaktärer finns där än, men det mesta har bleknat.

När jag letade efter bilder till det här inlägget kände jag att vissa bitar i minnespusslet föll på plats, men kan vi inte hjälpas åt att bättra på minnesbanken? Såg du serien, såg du uppföljarna (det finns tydligen två), minns du något?

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

6 svar på ”Minns ni Degrassi high?”

Jag minns!! Var typ 6 år men tyckte väldigt mycket om dessa high schoolkids, kanske mest om punkarn…

Åh!!! Ja det är klart jag minns. Men precis som du minns jag inte så mycket om vad som hände. Bara att jag älskade den 🙂 TACK för påminnelsen.

Stängt för kommentering.