Kategorier
Kulturkoll

Sommarlov med Kulturkollo #läserjustnu

helena-top
Just nu läser jag E. Lockharts Den okända historien om Frankie Landau-Banks och lyssnar på S. K. Tremaynes Istvillingarna. Jag gillar särskilt Lockharts ironiska och humoristiska ton, medan Tremayne är en helt ny bekantskap. Om böckerna är bra eller inte återstår att se. Vad läser ni?PhotoGrid_1436080214840

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

4 svar på ”Sommarlov med Kulturkollo #läserjustnu”

Har precis läst Paula Hawkins Kvinnan på tåget. Gillade den som en bra, lite annorlunda, thrillerläsning. Och nu har jag börjat på Jhumpa Lahiris bok Sankmark. En helt annorlunda bok jämfört med Hawkins. Jag tycker om blandningen, att varva böcker i helt skilda genrer.

Jag varvar gärna också. Kvinnan på tåget är jag sugen på, men den fanns bara som ljudbok på Storytel och jag tror jag hellre läser den. Sankmark ligger också i min eviga att-läsa-hög. Gillar Lahiri skarpt!

Läste den förra sommaren och planerade sedan att läsa Hemingway. Kanske blir det av i sommar.

Stängt för kommentering.