Så roligt vi har haft!

Tre år. Tänk ändå. Det är längre än min dotter har funnits. Längre än jag bott i mitt hus. Även om jag bara har varit med på ett hörn i 1,5 år så känns det ändå speciellt att bloggen faktiskt har hållit i sig. Vi har visserligen alla bloggat längre än så så det är ju inte konstigt alls, men tveklöst värt att fira ändå. Dessutom har de här åren verkligen gett upphov till så många fina inlägg som förtjänar att lyftas fram minst en gång till. Och skrattas åt. För är det något jag har gjort mycket sedan jag blev medlem i det här kollot så är det att skratta. Ofta tillsammans, ofta åt andras lustigheter.

Som i våras när alla på kollot samlades för att faktiskt åka på kolla irl och titta på Eurovision ihop i ”Vem vinner kollomello??”. Och Carolina hade mage att tippa om vem skulle hålla sig vaken längst med hjälp av Eurovisionspoäng. Att hon fick ganska rätt kanske vi ska tala tyst om.

Humor är något som genomsyrat stora delar av bloggen men kanske framför all delar av kollomedlemmarnas inlägg. Jag måste erkänna att om jag måste välja en kolonist som fått mig att skratta flest gånger så är det ingen konkurrens. Lottas bitska tunga har fått mina ögon att tåras mer än en gång och då kanske framförallt de inlägg som inte alltid varit så, ska vi säga, positiva?

Se till exempel ”Lotta läser hälsotidningar eller Död åt hälsofasciserna” så förstår ni vad jag menar… Humor men med ett ganska seriöst budskap i botten.

Eller ett inlägg från vår konstvecka, som jag ansvarade för och då jag hade tänkt mig att vi skulle vältra oss i pretentiösa skildringar av vår älsklingskonst och av svåra tolkningar av dystra målningar. Då smäller Lotta upp ett gäng dagisteckningar och folk verkligen inte kan avgöra om det är erkänd konst eller dagiskludd!!! Underbart!

Jag har även skrattat åt ganska oväntade inlägg, som jag inte alls hade förväntat mig skulle skrivas av den personen eller som jag inte trodde att jag skulle tycka var roliga. Som när Ulrica skrev ett helt inlägg om ost!? Sug på den liksom! Det hade ni inte väntat er, va? Ett helt inlägg bara om ost på Kulturkollo? Ni hör ju, jag skrattar ju bara åt hela idén.

Näst Lotta så måste kollots humordrottning nummer 1 ändå vara Fanny. Som med en stor dos självironi ofta levererar inlägg som får en att skratta och ändå inse att man ju faktiskt inte alls läser ett sk roligt inlägg egentligen. När jag letade efter ett bra exempel hittade jag faktiskt väldigt många inlägg om döden och ångest som alla var ganska… roliga? Allt är dock inte ond bråd död. Det finns en mycket vek och blödig bloggare i Fanny också, vilket utan tvekan bevisas av att kollots mest lästa inlägg (över 30 000 visningar!?) handlar om… kärleksfilm!? Och självklart är skrivet av Fanny.

Själv har jag inte direkt bidragit till humorn på kollot så där värst mycket. När jag skulle komma på ett inlägg jag själv tyckte blev rätt kul så var det första jag kom att tänka på det här, om Dante och den gudomliga komedin… Det är humor så det förslår det. Även om till och med jag måste erkänna att Dante verkar ha varit en exceptionellt humorlös kille.

Det roligaste tema vi har haft är också svårt att välja, men ett tema som ni verkar ha gått igång rejält på och där jag läste och skrattade en hel del är nog det om Skämskuddarna. Då flög ejderdunen åt alla håll av skam och det var en ren fröjd att läsa!

Har själva några andra favoriter? Roliga inlägg? Roliga teman? Roliga utmaningar vi haft?

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →