Kategorier
Kulturkoll

Sommarlov med Kulturkollo #sommarkväll

anna-top

Havet

Jag står framför havet.
Där är det.
Där är havet.
Jag tittar på det.
Havet. Jaha.
Det är som på Louvren.

ur Världen ser dig, Göran Palm, 1964

#sommarlovmedkulturkollo

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

4 svar på ”Sommarlov med Kulturkollo #sommarkväll”

För mig är havet en plats som aldrig slutar att fascinera. Skrämmande och rofyllt på en gång.

Jag läste lite om dikten och fick då reda på att den var menad som en ironisk kommentar till de experimetella poeterna och dikterna som skrevs i början av 60-talet. Oavsett Palms avsikt så tycker jag att det är en dikt som håller trots att den är 50 år gammal.

Stängt för kommentering.