Nu är den här igen, veckan vi alla väntat på!

carolina-top

Nu är den här! Julveckan! Veckan vi ska öva på att tindra med ögonen, se vem som snabbast sliter upp en samarinpåse eller verkligen träna på det där med mindfulness. Det är den här veckan vi ska svettas i dunjackor och halsduk inomhus i köpcentrum, bärandes på kassar, eller den här veckan vi ska försöka hålla oss så långt ifrån affärer som möjligt (eftersom vi himla bra nog redan HAR köpt alla julklappar)(eller eftersom vi himla bra nog alla har kommit överens om att STRUNTA i att köpa julklappar i år). Det är den här veckan vi ska få den där jämra granen att stå rakt och försöka få barnen att ”snälla häng inte alla kulorna på samma sida” alternativt äntligen kunna få till den där färgmatchade, ursnygga och originella Ernst-granen som sedan stolt kan instagrammas, eller om det här är året vi hänger upp en discoblinkande, julmusikspelande ljusslinga i vår rosa plastgran bara för att vi KAN. Eller så är detta året vi struntar i några träd inomhus överhuvud taget. Möjligen tar vi in en björk och låtsas att det är midsommar. Maten är ju ändå ungefär densamma.

Men detta är veckan vi ska slappna aaaaaav, hinna umgås med familj, nära, kära, vänner, hundar, hästar, guldfiskar och vandrande pinnar. Detta är också veckan när vi ska stressa, umgås med folk vi egentligen inte har mycket gemensamt med och svära över knäck som fastnat i tänderna och berg av avslitet julklappspapper som någon har gömt vardagsrumsbordet. Detta är veckan för tv-tittande, filmtittande, netflix- och hbo-knarkande, datorspels- tvspels- och brädspelsspelande, läsande, filippinspelande, rimmande, mobilsurfande och VM i skärmtittning. Detta kan vara en vecka full av promenader och naturliv. Det kan också vara en vecka full med stillasittande sista-minuten-skrivbordsjobb avlöst av soffsittande och matbordssittande. Det är veckan då Viktväktarna och Friskis & Svettis samlar krafter inför horderna av folk som kommer att komma nästa vecka.

Det är en vecka med sju dagar precis som alla andra veckor, men det kan vara den mest laddade veckan på hela året. Eller den lugnaste.

Det är julvecka, mina vänner! Och vi på Kulturkollo gör väl en fin blandning av allt ovan (vi brukar ju blanda högt och lågt – vår älskade specialitet!) och kör ut hårt dagarna innan jul med sista minuten-tips på julklappar och en utmaning som inbegriper dig och din julläsning, för att sedan andra halvan på veckan ta det lugnare än vi någonsin annars gör och bara slappa oss igenom bloggtillvaron.

Det är julvecka – och hoppas den blir fantastisk!

 

Bild: Children reading The Grinch (Wikimedia)

4 comments
      1. Och jo, det är ju det där som är nackdelen med att bo i Skåne – noll julstämning infinner sig vintrar som den här. Fast… vi slipper skrapa bilrutor. Alltid något.

    1. Du har helt rätt. Där jag bor har det varit 9-10 grader senaste dagarna, och dunjacka har gått helt bort. (ändå ser man folk ränna runt med tjocka jackor på sig inomhus) Snudd på läge för shorts, ja 🙂

Comments are closed.