Kategorier
Kulturkoll

Vinter med Kulturkollo #nyår

helena-top

Gott nytt år!

Nyårshelgen är två av årets bästa dagar för mig. Nyårsafton för att allt är möjligt, allt ligger framför, möjligheterna är oändliga. Nyårsdagen för att det inte finns några krav. I alla fall i min familj är det helt ok att slöa omkring i pyjamas hela dagen, läsa orimliga mängder och äta lika mycket godis (om man inte avgett ett oövertänkt löfte men då är det ju hög tid att bryta det nu). Ingen tycker att jag borde skärpa till mig och umgås intensivt med släktingar. Nyår är inte jul och jag älskar det!

En av de allra bästa sakerna med den här helgen är just det där som får en del av oss att avge de där löftena (jag har faktiskt slutat med dem). Att vi vet att allt är möjligt. Nytt år betyder ny början betyder en chans att släppa och gå vidare. Kanske är 2016 året då vi blir lyckliga, tänker klart, kramas massvis och hittar riktningen i våra liv. Just idag känns det faktiskt som att det skulle kunna vara så. Svindlande, lite skrämmande och alldeles underbart. Och väldigt flummigt förstås, idag är den första dagen på resten av ditt liv och allt det där. Men just idag är det sannare än annars.

Så idag hänger jag bara, i myskläder, i soffan, i fullkomlig harmoni. Och njuter av alla storslagna äventyr som väntar runt hörnet. 2016 kommer bli det bästa året någonsin!

 

vintermedkulturkollo_logga

Bild: DSCN8529 av Pippalou

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.