Dagens kulturkollotips: Hamlet Live på Kronborgs slott

linje-ulrica

Häromdagen tog vi båten över till Helsingør för att göra ett besök på Kronborgs slott. Där har de massor av aktiviteter med anledning av Shakespeares 400-års jubileum, bl.a. en familjevänlig aktivitet som de kallar Hamlet Live. Jag vet inte hur många somrar jag har tänkt att jag ska åka över och se en Hamletföreställning på plats. Nu blir det inte så den här sommaren heller, men det här var faktiskt ett väldigt bra alternativ. Runt om på slottet går skådespelare utklädda till karaktärerna i pjäsen – de spelar upp valda delar ut dramat, de fäktas med värjor, de jagar varandra över slottsgården och de interagerar med besökarna. Man kan antingen följa ett program med hålltider eller bara vandra runt och låta dramat hända omkring sig. Det var väldigt väl utfört och vi hade fantastiskt trevligt.

2016-07-31 14.04.44

Hamlet Live spelas alla dagar fram till 31/8. Missa inte det om du har vägarna förbi Helsingør.

Dagens_liten

 

2 comments
  1. Gah! Sluta tipsa om saker jag vill göra – inte schysst när jag sitter här höggravid och relativt orörlig ;-p

Comments are closed.