Dagens kulturkollotips: snart i en boklåda nära dig

helena-top

Jag läste Emma Clines debutroman Flickorna tämligen snart efter att jag slutfört Roxane Gays Bad feminist. Båda är verkligen läsvärda och det blev en extra intressant läsning då jag hade den sistnämnda i friskt minne när jag läste den förstnämnda. Romanen är skönlitterär men bygger löst på historien om Charles Manson och de mord som han fick sina kvinnliga sektmedlemmar att begå i slutet av 60-talet. Detta är dock ett sidospår i Clines bok som mer handlar om en tonårsflicka som sökandes kommer i kontakt med de flickor, unga kvinnor som följer Russel (bokens Charles Manson).

Flickorna kan du snart hitta i en boklåda eller i ett bibliotek nära dig: läs den då! Recensionsdag är först i september, så då kan vi prata mer. Det var dagens kulturkollotips.

Dagens_liten

 

2 comments Add yours

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.