Kategorier
Kulturkoll

Boksmälleveckan 2016 är här

helena-top

Måndag efter bokmässan är sedan gammalt den stora boksmälledagen. Mässan tar ut sin rätt. Slår oss i nacken. Hänger sig på axlarna. Grusar våra tankar. Boksmälla it is!

Personligen går jag dock mot strömmen och brukar få den riktiga dippen på tisdagen. På måndagen går jag fortfarande i ett rus och blir varje år förvånad över hur pigg jag är. Sen kommer tisdagen.

Den här veckan kommer vi att skriva om det vi inte hann under själva mässan, reflektioner så här några dagar efter, återblickar och annat som hör Bokmässan 2016 till. Välkomna att bidra i kommentarsfälten eller på annat sätt.

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Ett svar på ”Boksmälleveckan 2016 är här”

Vi har beställt en ny bokhylla, och jag har lovat mig själv att läsa bredare och framfråga fler kvinnor. Jag blev väldigt berörd av Katarina Wennstams seminarium, och av Rakel Chukris inlägg (på kulturmannen-seminariet) att yngre manliga bokrecensenter nästan uteslutande valde verk skrivna av andra män. Varför kan vi inte förhålla oss neutrala till andra människors kön och kroppar när vi ändå inte kommer att ligga med dem?

Stängt för kommentering.