Berättandets kraft

anna-top

image

Per Gustavsson började med att berätta om flickan som älskade sitt folk. Det muntliga berättandets kraft heter seminariet som fokuserar på hur man kan använda berättandet som ett pedagogiskt verktyg. Mikael Thomasson beskriver hur den egna filmen drar igång när de som berättarpedagoger börjar berätta sagor och sägner. Micke Hermansson är läraren som har startat en lavin i skolorna med sin Grej of the Day där han inleder varje dag i skolan med en intressant mikrolektion. Fakta och fantasi kan kombineras och dramatiken i berättelsen fångar elevernas intresse. I alla tider har människan berättat för varandra, det är viktigt att sagor, sägner och berättas så att den känns aktuell idag. Läs mer om Värdefulla sagor!

One comment Add yours

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.