Den stora efterbeställningen

linje-viktoria

En vecka har gått och boksmällan börjar lägga sig. Jag känner mig fortfarande full av intryck och trött, så trött. Trots att mässan blev lite av en annorlunda upplevelse för min del i år då jag hade min tremånaders dotter med mig och inte kunde gå så mycket på golvet eller lyssna på så många seminarier som jag brukar. Det blev heller inte köpt så många böcker eller prylar. Jag brukar alltid komma hem med lite souvenierer i form av böcker, pussel, nallar osv. Förra årets mässinköp ”Babba” från ”Babblarna” visade sig bli en så lyckad present att det är den enda nalle som min son överhuvudtaget brytt sig om och som måste följa med överallt.

Men i år bidde det mest lite recex med hem och då känner jag att den stora efterbeställningen är ännu mer ursäktad. Även om det inte brukar hindra mig. För den kommer varje år. Känner ni igen det? Alla de där böckerna som man hade tänkt att ”man kan köpa på mässan” och kanske få signerade, men som inte följde med hem trots allt. Man kanske inte hittade dem eller så var signeringskön för lång. Och alla de där böckerna som man blev sugen på men inte köpte och som man nu ångrar inte fick följa med hem.. Jag tänker ex på Tana Frenchs nya bok och böcker till barnen av Chris Haughton och Stina Wirsén m fl.

För är plånboken redan ansträngd så är det lika bra att knäcka den en gång för alla medan man ändå är igång. I ett boksmällerus trycker jag febrigt på köpknappen och räknar detta som en annan budget än den jag gett mig själv för mässan. Det här är ju liksom nya pengar nu.

Framför allt blir det som sagt lite barnböcker till Pocketen och Pixi som jag inte orkade bära med hem och sedan en hel drös med böcker på engelska som ändå inte finns på mässan. Eller i alla fall kunde jag inte se dem i utkanten av English Bookshops monter, jag kunde inte riktigt knö mig in hela vägen med barnvagn.. Nu trycker jag på sänd och tänker inte tänka mer på saken förrän paketet kommer och istället sätta mig i soffan igen med något ur högarna från förra helgen. Over and out.

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →

3 tankar på “Den stora efterbeställningen

  1. Jag känner verkligen igen mig i efterbeställandet. Adlibris hjälpte dessutom till på traven i år med sin 20% rabattkod, giltig även dagen efter bokmässan. Om man inte nappar på något 3-för-2-erbjudande är ju priserna ungefär detsamma om man köper på nätet till ordinarie pris, och då slipper man transporten från Göteborg. Men det är något visst med att ha nedlagt också ett osignerat byte i mässhallen, och ha burit hem det i ännu en tygpåse 🙂

    1. Jag håller med och hoppade på samma erbjudande. Ärligt talat ångrar jag ytterligare en del nu. Så beställde lite jag inte fick köpt på mässan och ångrar nu även ytterligare en del som åkt ner i en beställningskorg. Mässan är en flerstegsraket, haha!

      1. Vi får väl göra den där livsstilsförändringen man föreställer sig att man ska göra under varje bokmässa, och verkligen öka lästiden 😉

Kommentarer är stängda.