Makt och vanmakt

anna-top

 

 

Vi har dagar framför oss där valresultatet i USA för alltid kan förändra världen, ändå så kör vi på med en ny temavecka här på vårt kollo. Välkomna till veckans tema som vi har valt att döpa till ”makt och vanmakt”!

Jag är i full färd att läsa de augustprisnominerade böckerna och tema makt och vanmakt finns att finna i många av texterna. Det handlar om vanmakten att inte kunna försörja sig i Fattigfällan, religiösa extremisters makt i Skotten i Köpenhamn, ensamhetens vanmakt i Aftonland, tystnadens makt i Välkommen till Amerika, drogens makt i Eländet, ordets makt i de Polyglotta älskarna och storföretagens makt i Tio över ett. Politisk makt, sexuell makt, våld för att upprätthålla makt eller vanmakten över avsaknaden av makt – det finns mycket som kan rymmas i veckans tema. Vad helst som kan ses som uttryck för makt kan också leda till vanmakt, till och med i kärleken och familjelivet.

Hoppas ni vill hänga med oss på en spännande vecka.

Välkomna!

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →