Kategorier
Kulturkoll

Stilla natt och allt det där

helena-top

På förekommen anledning har jag taggat ner en smula i år och det visade sig ju vara på tiden.

I familjen förekom ett samtal om vad som är livsviktigt för att det ska bli jul i just vårt hus. Ingen nämnde storstädning och julgardiner så det har vi skippat. Ingen nämnde heller julskinka, golvsåpning eller strykning av julduk. Det var helt enkelt en hel massa som aldrig nämndes.

Så nu sitter jag här och njuter förväntningar och lugn de sista sista timmarna innan jullovet och julfirandet inleds i eftermiddag. Och vet att allt är på plats – granen, godiset, julmusten. Det enda som egentligen är kvar att fixa är Rocky road-godiset som av säkerhetsskäl måste tillverkas imorgon, för att garantera att det finns något kvar när julen inleds på riktigt…

En riktigt god och fridsam jul önskar jag er alla med hjälp av Rudolf (en förälder jag ibland känner mig lite väl besläktad med):

Bild från Snufkin/Pixaby

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.