Hälsa och osportsligt välmående

Vecka 8 är traditionellt sett Sportlovsvecka i Skåne. Även vecka 7 och vecka 9 brukar det vara uppbokat i fjällen då andra delar av landet har skollov då. När resten av landet tänker skidor, skridskor, sport och fysisk aktivitet så tänkte vi här på kulturkollo istället uppmärksamma allt det där andra som också krävs för att kroppen och själen ska må bra. Hälsa innebär ju så mycket mer än att springa. Visst, vi har ju numera officiellt även ett Läslov, men det är ju så mycket annat som också krävs för att vårt intellektuella välmående ska vara på topp. Eller botten. För med hälsa kommer även ohälsa och vi är många som åkt berg och dal-bana på hälsans tivoli det senaste året.

Så häng med, nu blir det hälsosamt värre. Och kanske lyckas vi även slänga in en och annan osportslig känga åt höger eller vänster när vi ändå är igång också.

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →

2 tankar på “Hälsa och osportsligt välmående

Kommentarer är stängda.