Fest och kalas!

linje-ulrica

Nu blir det festligt värre här på Kulturkollo. För vi är precis mitt i den tid på året då det är allra mest kalas och fester. Det är studentuppvaktningar, konfirmationer, bröllop och skolavslutningar. De föregås av avslutningsfest på förskolan, sommarfester på skolan, sommarfest på jobbet och så klämmer vi i med några födelsedagskalas också, och toppar det sedan med Midsommarfirande. Puh! Det är kul med fest och kalas, men det kan bli för mycket också. Alla picknickar som ska förberedas, alla presenter som ska fixas. Och vad ska man ha på sig!?!

Jag gillar för det mesta att fixa fest och kalas. Särskilt barnkalas är kul! Här hemma håller vi på att planera 9-årskalas för fullt och dottern har önskemål om en tårta som ser ut som en sköldpadda. Vi har haft bl.a.  Lego NexoKnights-kalas, Harry Potter-kalas, Star Wars-kalas, naturkalas, Draktränaren-kalas, vattenkalas och nyckelpige-kalas. Frågan är vem som tycker att det är roligast – barnen eller mamman!

Jag hittar för det mest mina barnkalasidéer på Pinterest. Där finns en uppsjö av idéer och många av dem är väldigt ambitiösa, men funkar som inspiration. Det finns också många fina kalastipsböcker att inspireras av. En kalasbok som jag gillar är Kreativa Karins kalas för barn av Karin Andersson, med enkla tips som barnen själva kan vara med och fixa.

[box style=”rounded” border=”full”]Titel: Kreativa Karins kalas för barn
Författare: Karin Andersson
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2016[/box]

Bild: pexels.com

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →