Kategorier
Romankoll

Red Sister #dennadagenbok

carolina-top

Högt uppe på min vill-läsa-lista står Red Sister av Mark Lawrence. Jag är väldigt nyfiken – samtidigt som jag funderar på att vänta med läsningen tills alla böcker i serien är skrivna och utgivna. Det är lite klurigt, det där.

I vilket fall som helst så räcker det egentligen med första meningen i förlagets beskrivning av boken för att jag ska lockas: “At the Convent of Sweet Mercy, young girls are raised to be killers.” Efter den får vi veta att till denna mördarskola för unga flickor kommer en viss Nona Grey, nio år gammal och falskt anklagad till mord (men “guilty of worse”…). Det låter så Mark Lawrenceskt! Jorg AncrathBroken Empire-trilogin har ju inte heller blivit ledare för värsta skurkligan för sitt lömska leendes skull, utan för att han är värst av dem alla. Och nu en nioårig flicka? Heh…

Nej, jag orkar nog inte vänta på att karln skriver fler delar. Jag sätter igång med läsningen typ nu.

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.