Kategorier
Romankoll

Då har vi samläst När kejsaren var gudomlig – ny bokcirkel på gång!

linje-kulturkollo
Vemodig, upprörande och intensiv var några av de ord som Kulturkollo Läsers deltagare valde när de ville beskriva När Kejsaren var gudomlig av Julie Otsuka. Snart är det dags för alla bokcirkeldeltagare att bänka sig framför Babel, dags att höra Jessika Gedin samtala med Julie Otsuka och jag är säker på att det blir en fin intervju. Temana i  både När kejsaren var gudomlig och Vi kom över havet är så aktuella i tider med migration och flykt och hennes böcker lämpar sig mycket fint att samtala kring. Några av samtalsämnen som vi avhandlade i vår nätbaserade bokcirkel var huruvida man ens tänkte på att karaktärerna i romanen var namnlösa, det självbiografiska stoffet som inspirerat Otsuka, hur kärleksfullt beskriven familjens kamp mot världen var och kanske mest av allt pratade vi om att amerikanernas internering av den japanska befolkningen är en okänd del av vår nutidshistoria. Många skrev att de tyckte om kombinationen av det avskalade och distanserade språket och den värme och outtalade kärlek som romanen utstrålar. Härligt att så många ville vara med och samtala om en fantastiskt bra bok!

Visst är ni nu sugna på att veta vilken bok vi ska läsa tillsammans härnäst?

Det blir en klassisk deckare, den 4/10 startar samtalet om Ruth Rendells Stenarna skola ropa. Låna eller köp, läs! Så ses vi i Kulturkollo Läser i början av oktober igen. Väl Mött!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

3 svar på ”Då har vi samläst När kejsaren var gudomlig – ny bokcirkel på gång!”

Stängt för kommentering.