När man tvunget måste hitta ett oplanerat seminarium att gå på kan det hända att man stöter på sin favoritförfattare som man inte ens visste var på mässan…

helena-top

Ni vet ju alla att jag inte riktigt har all den där orken för mässgolvet i år. Därför blev det viktigt att hitta något att fylla tiden mellan det självskrivna seminariet om flykt med Elin Boardy och Golnaz Hashemzadeh Bonde (som jag ska skriva något om, men jag måste hitta orden och tankarna först) och det där lite nischade om framtidens bibliotek. Ett tag tänkte jag bara sitta och skriva, men jag törstade seminarium och konsulterade den där förträffliga dagsbroschyren. Och vad hittar jag? Ett seminarium om författarskap och bokhandlare med Sarah Pinborough. Jag är kanske inte oerhört intresserad av det där med bokhandlares praktiska arbete (även om en del ändå är rakt av applicerbart på biblioteksskap – älskar man en bok är det sjukt mycket lättare att sälja in den!), men Sarah Pinborough! Jag visste inte ens att hon var i Göteborg!

Om ni inte vet hur mycket jag älskar henne så kan ni alltid ta en titt på mina recensioner av The Language of dying (världens bästa bok?) och The death house. Jag har också skrivit om henne här på Kulturkollo. Extra roligt kändes det också att sitta på seminariet tillsammans med Jessica/Bokbabbel med vilken jag delar denna kärlek (vi har ju till och med samläst och diskuterat hennes 13 minutes.)

På bilden från vänster till höger: Anna Stephens, Peter Newman, Sarah Pinborough och en representant från Harper Collins (som jag missade namnet på i all uppståndelse)

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

2 tankar på “När man tvunget måste hitta ett oplanerat seminarium att gå på kan det hända att man stöter på sin favoritförfattare som man inte ens visste var på mässan…

  1. Det var väldigt fint att hinna se dig och dessutom just vid detta seminarium! 🙂 Hoppas vi ses nästa år (?) igen, och att Pinborough skriver något nytt snart – något mer i stil med de tidigare böckerna pre den nyaste thrillern

    1. Väldigt fint ❤️ Och det hoppas jag också, och om hon inte hinner skriva nytt hoppas jag på att ett svenskt förlag ger ut ”The language of dying” så vi får fangirla den i alla fall 🙂

Kommentarer är stängda.