Kategorier
Kulturkoll Romankoll

Kulturkollo läser: Ditt liv och mitt

linje-kulturkollo
När vi väljer bok att diskutera på Kulturkollo läser är det ofta med ett tema i åtanke. Boken presenteras några veckor innan för att alla ska hinna läsa den, men det är först när samtalet börjar som kopplingen till det aktuella temat blir tydlig. Nästa bok är vald utifrån denna princip, men den hade också passat mycket bra att läsa på denna veckas tema “Fångad, fängslad och fjättrad”.

Majgull Axelssons bok Ditt liv och mitt handlar om en kvinna som försöker ta reda på vad som hände hennes bror som på 60-talet spärrades in på Vipeholm i Lund – en anstalt för “sinnesslöa” – efter att deras mor hade dött. Majgull Axelsson är en författare som inte räds svåra ämnen och hennes romaner berör ofta på djupet. Ditt liv och mitt har precis kommit i en snygg pocketutgåva. För den som vill lyssna så finns boken inspelad som radioföljetång på SR där kan man lyssna helt utan kostnad.

Samtalet om boken börjar måndagen den 16 april i FB-gruppen Kulturkollo läser.
Hoppas att många har lust på att hänga på och diskutera med oss. Vill man vara med så är det bara att klicka på länken och ansöka till gruppen. Väl mött!

Av Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av åtta erfarna bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.