Långsamliv i mellandagarna

helena-top
De här dagarna tycker jag om. Julen är överlevd och allt det nya ligger framför. Allt här i mellanrummet, dagarna mellan det gamla som just nu lägger sig ner att dö och det nya som komma skall, ska fyllas med stillsamt liv. Här finns plats för eftertänksamhet och drömmar, minnen och längtan. Här finns den sista boken för året och den allra första. Här finns pizzadagar och godis som måste ätas upp innan det blir gammalt. Julklappspyjamasar som måste levas i dygnsvis i sträck för att säkerställa att de verkligen har den rätta kvaliteten. Mellandagar är helt enkelt min typ av dagar.

Bild från Pixabay

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

8 tankar på “Långsamliv i mellandagarna

  1. Kan bara instämma, det är en skön tid. Jag ska iofs jobba to-fre men gör det hemifrån och bara admingrejer, sånt som måste göras men som inte tar så värst mycket på krafterna

    1. Jag har turen att vara ledig mellan jul och nyår i år, men det är till och med ok de år jag måste jobba eftersom tempot ändå är ett annat och böckerna, godiset och slöande finns kvar när jag kommer hem.

Kommentarer är stängda.