Kategorier
Aktuellt Kulturkoll

I mellanrummet mellan det invanda och det nya

linje-ulrica

Nu har vi julen bakom oss och nyår framför oss, så det här är väl de egentliga mellandagarna. Vissa kanske måste jobba och andra har turen att kunna njuta av ytterligare några dagars ledigt.

Jag tillhör dem som är lediga, men just i år är mina mellandagar lite speciella eftersom jag befinner mig i ett lite speciellt mellanrum – nämligen det mellan två jobb. Efter över 19 år samma arbetsplats ska jag byta kontor, kollegor och arbetsuppgifter. Jag är en trygghetsknarkare så det är lite läskigt, men också spännande och förväntansfullt. Det svåraste är kanske den där lilla, lilla farhågan att jag kanske har valt fel. Sedan är det ju alltid lite klurigt att vara ny på jobbet och inte känna till alla system och begrepp, men det löser sig förhoppningsvis ganska snart. Det var förstås inte heller lätt att lämna mina supertrevliga kollegor, men jag hoppas så klart att jag får nya som är minst lika trevliga.

Men så länge ska jag njuta av min lediga dagar. Jag ska självklart tillbringa mycket tid med min familj och mina barn, men hoppas också på att kunna fylla mellanrummet mellan helgerna med lite kultur, läsning, filmkollande och kanske ett litet TV-seriemaraton.

Min man och jag har sparat TV-filmatiseringen av Ferrantes My brilliant friend som vi har höga förväntningar på. Jag vill också gärna se första säsongen av Systrar och miniserien En engelsk skandal på SVTPlay. Min son vill hemskt gärna gå och se Spider-Man: Into the Spider-Verse, så det är mycket möjligt att vi hamnar i en biosalong också. Men vi ska också vara lite mer finkulturella och gå på opera. Malmö Opera sätter upp en familjeförställning av Snödrottningen och våra barn fick biljetter i julklapp.

Har du något kulturevenemang inbokat i mellandagarna?

 

Bild: pexels.com

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

3 svar på ”I mellanrummet mellan det invanda och det nya”

Stängt för kommentering.