Kategorier
Kulturkoll

Från oss alla – till er alla: en riktigt God Jul!

carolina-top

Vi vill önska er alla en riktigt bra julafton med många hårda paket under granen!

För även om det kanske inte blir jättemånga mys-lässtunder just idag, så är julafton ju inledning på årets kanske bästa läsdagar: mellandagarna! Det är nu du ska försjunka i den där högen med böcker du (om du är som jag…) byggt på sedan i sisådär november, eller riva upp de där hårda julklapparna som ja! innehöll böcker, och gripa dig an den du längtat mest efter. Det är nu du verkligen ska ha tid att ge dig in i den där tjocktjocka boken du sparat på så länge, och det är nu ni tillsammans ska högläsa böckerna ni alla gillar tillsammans.

Mellandagarna, eller ganska många lyckliga: mellanveckorna, är den där lilla oasen mitt i vintermörkret, efter julstressen och före januaris alla goda intentioner. Ett mellanrum mellan måsten och krav. Därför låter vi på Kulturkollo den här veckans tema vara just ”mellanrum” och så gömmer vi oss där med allt det vi inte hinner med annars. Böcker? Film? Monopol? Datorspel?

Bilden ovan är så sockersött omöjligt fantastisk – men kolla boken de läser? Grinchen! Det var bokvalet som gjorde att jag bara måste ha med bilden här – så där är julen för mig. Storögt och förväntansfullt, mysigt… och så mitt i alltihop en nypa nä-pallar-inte-får-dra-mig-undan-en-stund-och-vara-vresig.

Ha en fin dag, ät mycket godis, och välkommen in i mellanrummet!

 

Bild: Children reading the Grinch (Wikimedia Commons)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.