“Den minns jag!”- vecka

carolina-top

När vi på kollot skriver inlägg om olika teman så brukar mina tendera att dra iväg åt nostalgi-hållet. Jag minns den ena gamla barnboken efter den andra, hästboksserier eller stjärnögda beskrivningar av saltkråkeskärgård, jag yrar om hur rädd jag var för Mårran i sjuttiotalsteveserien eller om Staffan Westerbergs darriga händer som gav läskiga sockor liv. När jag ser tillbaka på mina egna inlägg undrar jag ibland om jag helt har börjat leva mitt eget liv i det förgångna och inte tillför något nytt alls eller ser framåt överhuvudtaget? Men i stället för att se det som ett problem så gör jag tvärtom: när jag nu är temageneral så går jag all in och låter hela veckan bli en nostalgivecka. Här ska pratas kulturella ting från förr! Jag tänker att mina kollegor ska bjuda oss på sina finaste film-bok-tv-kläder-minnen, och så ska vi säga ”Ja! Just det! Den minns jag!”

Detta kan eventuellt bli den spretigaste veckan i Kulturkollos historia, särskilt om man betänker att jag kommer att bjuda in er alla att vara nostalgiska i veckoutmaningen i morgon. Men också den roligaste! Visst är väl favorit-GB-glassar kultur? Aprikosfärgade plastörhängen och rosa kilar insydda i de blekta pösjeansen? Familjen Macahan och huruvida man fick stanna uppe sent på kvällen och se dem eller inte? Omhuldade Kitty-böcker eller en fullständig uppsättning Dante-böcker? Gamla bokomslag? Tracksettorna med Kaj Kindvalls intron och outron?

Vi ska bli nostalgiska. Vi ska minnas kultur som betytt saker för oss, och varför. Och dela med oss av våra minnen! Välkommen till en nostalgisk minnesvecka!

2 comments Add yours
  1. Åååh, sån glass har jag ätit i vår folkvagnsbubbla på 1970-talet! Och mina persikofärgade clip-on- örhängen i plast var jättefina. Vem kunde veta att parabolantennen skulle komma att se likadan ut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.