En veckoutmaning om sånt som är sant, och brottsligt

helena-top
Kulturkollo-veckan ägnas åt verkliga hemskheter, skildringar av brott som lockar, skrämmer och obönhörligen drar in oss i en mörk värld som visar sig vara vår.

Veckans utmaning består i att tipsa varandra om riktigt bra skildringar av brott från verkligheten. Topp tre tack! Eller topp fem kanske, om du har svårt att begränsa dig (och vem har inte det, det riskerar att bli en monsterlång lista som möter er på min egen blogg).

Svara i kommentarerna till det här inlägget eller i egen blogg (eller på valfritt socialt medium), glöm inte att lämna länk och/eller tagga Kulturkollo så att jag hittar till rysligheterna.

Bild från Pixabay

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

23 tankar på “En veckoutmaning om sånt som är sant, och brottsligt

  1. Verkar inte kunna kommentera på din blogg. Jag tackar iaf för dina tips och ska läsa dina recensioner. Jag får en känsla av att vi inte tycker samma om Making a murderer?

   1. Första gången någon vill kommentera hos mig måste jag godkänna kommentaren så det kan ta ett tag innan den syns på bloggen. Nu är den godkänd och jag har svarat dig om Making a murderer (som jag kommer skriva om senare i veckan på Fiktiviteter)

  1. Men några av de bästa har du läst ändå (och några har du koll på att du borde läsa ;-))

  1. Tack för alla dina initierade tips, där finns det nog mycket för mig att upptäcka. Och jag kan lova att du skulle gilla I ’ll be gone in the dark, den är väldigt välskriven och intressant.

 1. Jag tänkte först att jag inte läst något alls inom genren, men jag har ju läst ”Flickan och skulden” av Katarina Wennstam, som Enligt O tipsar om. Och så har jag läst Majgull Axelssons dokumentärroman ”Rosario är död”. Jag tänker fortfarande på den, 20 år senare.

  1. Flickan och skulden är verkligen knytnävsslag i magen-bra, tänker på den ofta flera år efter läsningen. Rosario är död har jag inte läst, men jag har hört mycket gott om den och nu när du skriver sådär så måste jag nog låna hem den och läsa.

Kommentarer är stängda.