Bildligt talat

helena-top
Från kärlek till bilder är steget…precis så långt som man gör det. På samma sätt som kärlek kan vara lite vad som helst är också bilder det.

Rörliga bilder, svartvita bilder, foton, tavlor, färger, former, figurer. Bokomslag. Jag gjorde för flera år sen en djupdykning i omslag till Virginia Woolfs Mot fyren och blir fortfarande alldeles varm i kroppen när jag tänker på allt fint jag hittade. Jag vill äga nästan varenda en av dem. Och det är bara Mot fyren det, man kan göra samlingar av alla klassiker och det är nästan så andan går ur en eftersom det gjorts så många fantastiska bildliga tolkningar. Jag lämnar er här med ”mina” Mot fyren-omslag och lovar att vi här på Kulturkollo ska göra vårt bästa för att utforska den bildliga kulturvärlden under veckan som kommer.

Vilken är din favorit?

Bild från Pixabay

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.