Dagens namn: Dennis och Denise

carolina-top

Dagens namn är Dennis och Denise. Och när jag tänker på Dennis tänker jag direkt på den där tecknade serien, om lille ljushårige killen som alltid hade en oredig tofs i bakhuvudet, bus i blick och röda byxor. Dennis the Menace hette han i original, men fanns (finns?) länge översatt i Sverige.

1986-88 fanns en tecknad filmserie med Dennis, som även har visats på svensk TV. Då gjordes Dennis svenska röst av Linus Wahlgren.

Och Linus Wahlgren har förstås som skådespelare hittat på mycket och spelat många roller. Men det jag fastnar för just nu är att han var den som var den svenska rösten till Meowth i animerade TV-serien Pokémon. Jag vet inte hur många Meowth jag har fångat i Pokémon Go – alldeles för många, och numera slänger jag dem direkt. Meowth är liksom inte bra till någonting alls.

Från Dennis till frustration i PoGo alltså 🙂

 

Bild: Picryl.com

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.