Veckoutmaning: Vilken småstad vill du flytta in i?

carolina-top

Vi pratar småstäder och småstadsliv den här veckan på Kulturkollo, och tänker låta veckoutmaningen handla om alla de småstadsmiljöer vi kan uppleva i böcker och på film. Vissa av dem är väldigt mysiga och lockande medan andra bara är rätt aptråkigt vidriga. Och det där tycker vi väldigt olika om – tänk att det som jag skulle vilja flytta in i skulle du kanske aldrig ens vilja se mer än möjligen på bild?

Så utmaningen lyder:

Vilken boks eller films småstad skulle du vilja flytta in i?

Vilken boks eller films småstad vill du aldrig ens besöka, någonsin?

Själv skulle jag vilja flytta in i grannhuset till vilken Astrid Lindgren-figur som helst som bor i ett stort trähus med äppelträd och en tomt som slutar vid en å eller något annat man kan trilla i för att få blöta kläder. Alla dessa idylliska byar där det alltid är lagom varmt eller lagom mycket snö, och där det finns hål i häcken man kan krypa igenom till grannbarnen. Där vill jag bo! (någon annan får dock klippa gräsmattan och måla om det där trähuset med lagom tidsintervaller)(och putsa fönstren i glasverandan)

Och det här är mitt aldrig, aldrig, aldrig: liten amerikansk håla mitt ute i ingenstans-prärien där det bara är ödsliga kaktusar på vindpinade ytor där det rullar förbi sådana där taggbuskhärvlor, och där det finns typ en bensinmack (risig) och en livsmedelsaffär (sömnig) och kanske ett motell (med lik i källaren). Never. Ever. En typisk sådan (fast det är nog inte prärie runtom när jag tänker efter) är Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

 

Bild: pxhere

6 comments Add yours

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.