Hemma värst?

 

Lotta

Borta bra men hemma bäst, heter det ju. Men det borde kanske heta hemma värst med tanke på hur mycket hemskheter som sker innanför hemmets fyra väggar? Man snubblar på mattor, skär sig på knivar, bränner sig på spisen och halkar i trappor. Särskilt om man är barn eller äldre är det extra farligt att vistas hemma.

Jag har tänkt ganska mycket på det här med dåliga hem på det senaste, uppslukad som jag varit av Jag for ner till bror. Hur lite man egentligen vet vad som försiggår hemma hos andra. Hur fel vi har som per default utgår ifrån att hemmet är den trygga plats där vi är skyddade och inget ont kan hända.

Kanske det allra värsta hemmet finns i din närhet, på din gata, eller i ditt kvarter. Men det kan bli för jobbigt att tänka på. Så jag listar istället några väl valda hus från fiktionen – där jag definitivt inte vill bo.

Hill House

https://www.youtube.com/watch?v=G9OzG53VwIk

 

The Overlook Hotel

 

Eel Marsh House

 

Huset i The Others

 

Bates Motel

Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer och älskar episka läsäventyr såväl som feelgood, blodiga styckmord och krimgåtor.

Visa alla inlägg av Lotta →