Och nu så vill jag sjunga att sommaren är här …

linje-ulrica

Ja, jag vet att textraden inte går exakt så, men i veckan kom sommaren – i alla fall till Skåne! I Lund har det varit rekordvarmt och på onsdagskvällen när jag sitter och skriver det här är det fortfarande 20 grader ute klockan. Studentfirandena är i full gång, skolavslutningarna står för dörren och idag är det nationaldagen. Så kanske inte behöver vi inte längta efter sommaren – den är ju här!

Ett annat säkert tecken på att sommaren är här är att Breakfast Book Club kör igång med sitt numera traditionella sommarbokbingo. Gillar du att få inspiration till temaläsning, önskar bredda din läsning eller bara tycker det låter som en kul grej så är det verkligen något jag rekommenderar. Sök fram gruppen”Sommarbokbingo 2019″ på Facebook och börja kryssa och läsa.

Fast, jag ska ju förstås jobba flera veckor till innan det blir semester. Jag vet inte hur det är med er, men jag är ruskigt dålig på att ta tillvara juni. Oftast ligger min semester senare och jag brukar inte fatta att det är sommar förrän efter midsommarafton och då är ju det mesta av vackra juni över. Så semesterlängtet finns där absolut, med läsplaner och förhoppningar, men jag tänker börja med sommarnjutet redan nu. Det passar ju extra bra en ledig dag som denna. Jag är inte så mycket för flaggviftning och parader på nationaldagen. Det blir oftast en sväng ut i skogen eller en picknick i en park. Men det är väl ett ganska passande sätt att fira, eller hur? Lägg till några solvarma jordgubbar, lite glada barnskratt och grilldoft i kvarteret. Det räcker för att jag ska komma i sommarstämning och börja nynna på reklamlåtar från Pripps  😉

Den känslan ska jag försöka behålla även när ”inför semestern”-stressen sätter in på jobbet. Kanske är det så enkelt som att bara lägga sig en stund i gröngräset och blunda en stund?

Att samla ihop en bra hög med semesterläsning känn som en bra strategi och kanske också att börja på någon somrig feel good bok redan innan semestern. Själv är jag lite sugen på Ett enklare liv som är del två i Anna Fredrikssons serie om Pensionat Pomona som utspelas i Kivik och jag vill också gärna läsa Sommaren med Ava av Anna Lönnqvist.

Annars är glass ett av mina bästa tips både för att sommarnjuta och för att hålla sommarlängtet i schack. Jag älskar glass och vill äta minst en om dagen när jag har semester, men det går såklart bra annars också.

 

 

 

Jordgubbsbild: congerdesign från Pixabay 

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →