3 x 4 medel mot vårtrötthet

carolina-top

Jodå, ljuset är på väg tillbaka, värmen och livet också. Men energin har kanske inte återkommit så där himla mycket än. Eller alls. Vissa dagar känns det som att minsta motgång är fullständigt omöjlig, och att det enda sättet att hantera livet är med hjälp av ostbågar och filt. Vilket inte riktigt funkar när telefonens alarm trumpetar igång vid 05.30 vareviga jämra vardag… eller inte heller är bästa metoden att bocka av saker på måste-göra-listan, den alltid närvarande.

Vårtrötthet, alltså. Hur hanterar man den? Om det nu inte är praktiskt genomförbart med enbart godis och soffliggande? Mer solljus! Ja, såklart, men det dröjer ju ett tag till. Mer frisk luft! Ut och rör på dig! Jodå, säkert, men om det nu är stressigt på jobbet och man inte hinner gå ut på ens den där lunchpromenaden som ska vara så himla energigivande? Sov 8 timmar! Visst. Borde jag ju. Gör jag ju inte. Ät mer Nyttig mat variant A/Nyttig mat variant B/Nyttig mat variant C! Jaaaa, jag veeeet. Men orka vara kreativ eller ordentlig i köket just nu, liksom. Blöh.

Men plötsligt spelas den där låten på radion man blir så himla glad av. Eller så ser man om den där favoritfilmen och det känns bra. Eller läser en bok som helt plötsligt ger det där otroliga lässuget att man inte kan sluta läsa (för tappad lässug hör också till hela trött-trött-trött-bilden).

Här är några sådana motgifter mot vårtrötthet:

4 helt humörhöjande låtar:

4 läs-sugs-höjande böcker:

4 må-åh-så-bra-filmer:

 

Bild: Pixabay

3 comments Add yours

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.